COMUNICAT DELS ESTUDIANTS MOBILITZATS A LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA.

Dijous, 18 de desembre de 2008.

 

Ahir, dimecres 17 de desembre del 2008, la senyora Estalella va emetre un comunicat on es parlava de l’acció de protesta duta a terme ahir al matí al deganat de la Facultat de Lletres.

 

Aquesta acció va ser realitzada per un grup d’estudiants per tal de mostrar la seva indignació davant les expulsions i amonestacions públiques als seus companys i companyes.

 

L’acció va consistir en llençar ous i pintura vermella davant la porta del Deganat. Durant l’acció no es va entrar en cap moment a dins del Deganat, malgrat que les portes estaven obertes.

 

Degut a la repressió i persecució del moviment estudiantil, que veiem reflectida en l’obertura de  27 expedients disciplinaris, crèiem que és comprensible que els estudiants s’hagin cobert amb màscares.

 

Aquesta ha estat una acció més, que es pot afegir a la llarga llista de mobilitzacions dutes a terme pels estudiants en aquests últims mesos, de protesta per l’aplicació de l’EEES, i especialment per les 22 amonestacions públiques i les 6 expulsions als nostres companys i companyes.

 

Agraïm i recolzem totes les accions de solidaritat i suport que s’estan produint tant a Espanya com a la resta del món.

  

 

 

16 Respostes to “COMUNICAT DELS ESTUDIANTS MOBILITZATS A LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA.”


 1. 1 sdr Desembre 19, 2008 a les 9:57 am

  “L’acció va consistir en llençar ous i pintura vermella davant la porta del Deganat. Durant l’acció no es va entrar en cap moment a dins del Deganat, malgrat que les portes estaven obertes.”

  1.- I perquè a les fotos que corren per internet veig el candau posat?

  2.- I que més dóna que estiguin obertes? Que voleu dir que si paro el cap i no me’l trenque és perquè sou bones persones i m’esteu fent un favor?

  Heu perdut el Nord, ja no sabeu si lluiteu pel vostre ego, pels expedientats, per bolonya o perquè ja no sabeu com aturar-vos.

  Us heu posat la societat en contra, sou màquines de cometre errors estratègics.

 2. 2 juli Desembre 21, 2008 a les 10:03 am

  sdr, si ho tens tot tant clar i saps tant d’estrategia, sisplau, fes-nos un favor i participa de l’assemblea de la teva facultat!

 3. 3 Yan Liu Desembre 22, 2008 a les 9:07 am

  Típica respuesta del típico ‘revolucionario’.

  Así va el país.

 4. 4 dan Desembre 22, 2008 a les 10:20 am

  No se dice que los “revolucionarios” son minoria??

  No sera que el pais y el mundo en general va como una mierda por gente como tu?? miraos en un espejo anda

 5. 5 MENSAGEM Desembre 22, 2008 a les 12:36 pm

  Les portes estaven TANCADES, si algú diu el contrari que presenti proves, jo les tinc i contundents. Per tant, una vegada més, es demostra que les tàctiques feixistes d’aquests quatre inadaptats tenen com a premissa la mentida més fastigosa.

 6. 6 Yan Liu Desembre 23, 2008 a les 9:05 am

  Dan, el país va de culo porque la gente, o no se puede permitir estudiar, o si puede, las Asambleas no les dejan.

  Sois el antiprogresismo. Seguís anclados en la lucha de clases del siglo XIX.

 7. 7 Matizador Desembre 23, 2008 a les 9:43 am

  Es curioso que siempre nos inviten a “participar en la asamblea” y que vayamos a dar nuestra “opinión”. La verdad es que sí somos unos cobardes. A ver quien tiene huevos de ir a una habitación llena de gente que tiene su opinión tan clara y se atreve, siendo sólo uno, a exponer un “argumento distinto”. No vaya a ser que tengan una “reacción expontánea” ante tu opinión y te bañen en alquitrán y te emplumen y te saquen a rastras de la facultad jajaja.

 8. 8 Yan Liu Desembre 23, 2008 a les 4:30 pm

  Que no te extrañe 😉

 9. 9 jbaiguade Desembre 24, 2008 a les 12:13 pm

  algú em pot dir (amb arguments) què té de dolent Bolonya? A mi em sembla que ens aporta avantatges als estudiants… no serà que ens queixem pel fet de queixar-nos per alguna cosa i prou?

  http://desenvolupa.wordpress.com

 10. 10 juli Desembre 26, 2008 a les 12:12 pm

  matizador, aqui n’hi ha un que més d’una vegada ha defansat opinions contràries a la de la majoria a una assemblea i n’ha vist defensar moltes més de minoritaries, si us agrada fantasejar amb l’ho dimoniques que som els que participem en les assemblees no us tallaré el rollo, però són això, fantesies

  yan liu, crec que ja ens has deixat clar a tots i totes que tens els assemblearis molt ben estigmatitzats i clasificadets, però si de debo vols millorar el pais i fer que deixi d’anar com el cul potser podries mirar de aportar-hi alguna cosa.

  jbaiguade, que te de dolent bolonya? xD, has tingut unes quantes oportunitats per enterarte’n aquest darrer més i aqui no és el lloc, et passo algunes referències: http://especialbolonya.wordpress.com/entendre-que-es-bolonya/ tot i que la millor manera d’entendre que és bolonya és llegir-se les declaracions i la LOMLOU (lou del zapatero) i la LUC, que trobaras totes a la mateixa web. Remarcar que llegint només la declaració de bolonya és IMPOSSIBLE entendre el problema del procés de bolonya. També s’apren molt en les diferents xerrades que es van fent i sessions de formació.

  salut

 11. 11 carmef Desembre 27, 2008 a les 9:08 am

  Comunicat de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

  Les mobilitzacions contra el Procés de Bolonya i contra els expedients a la UAB, que han mostrat la seva fortalesa en les últimes setmanes amb les ocupacions de Facultats, han estat marcades aquests darrers dies per la decisió del Rectorat de la UAB d’aprovar l’expulsió de 6 estudiants/es de la Universitat. Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, des del nostre compromís lleial i sincer amb les mobilitzacions contra el Procés de Bolonya, desitgem manifestar el següent:

  1.- Rebutgem contundentment les mesures disciplinàries, abusives i injustificades adoptades per les autoritats “acadèmiques” de la UAB que han originat l’expulsió de 6 companys/es d’aquesta Universitat i l’amonestació pública d’altres 22. L’aplicació d’un Reglament franquista (de 1954) és una mostra mostra més del retrocés democràtic que estan sofrint les nostres universitats.

  2.- Mostrem el nostre afecte i la nostra plena solidaritat als companys que han rebut aquest càstig polític i ens posem a la seva disposició per a qualsevol cosa que es requereixi. En aquests moments convé mostrar el màxim suport, polític i personal, a les persones afectades per aquesta decisió inacceptable.

  3.- Exigim la dimissió de Lluís Ferrer, rector d’en funcions de la UAB, de Rafael Grassa, Secretari General de la UAB, de Joan Carbonell, Vicerector d’Estudiants, de Dolors Riba Lloret, vicerectora d’Ordenació Acadèmica i d’Elena Estadella, degana de la Facultat de Filosofia i Lletres.

  4.- Manifestem la nostra voluntat de seguir implicats/ades en les mobilitzacions que s’estan portant a terme, incloent les accions de rebuig contra aquestes mesures que es produeixin en els pròxims dies. Aquest moviment és imparable. Ni la coacció, ni la intervenció policial ni la propaganda mediàtica oficial podran aturar-lo. Per enfortir el moviment en aquests moments crucials és important teixir aliances entre estudiants, el sector del professorat actiu també contra el Procés de Bolonya i contra els expedients, i el PAS. Més en general convé lligar la lluita estudiantil amb la d’altres moviments socials, que també estan sofrint una forta repressió, com és el cas dels conductors d’autobusos de TMB.

  5.- Considerem que tot el procés de Bolonya està marcat per la falta de diàleg i de debat democràtic per part de les autoritats universitàries i polítiques. L’expulsió d’aquests/as estudiants suposa incidir encara més en el camí de la negació del debat i l’escalada repressiva que venim sofrint en els últims mesos. Más diàleg, i més participació és el què necessita la Universitat pública. Policia, incomunicació, criminalització i propaganda sense contingut és el què avui impossibilita una sortida en positiu.

  STOP A LA CRIMINALITZACIÓ DEL MOVIMENT ESTUDIANTIL!

  SOLIDARITAT AMB/ ELS i LES COMPANYS/ES DE LA UAB

  NI LOU NI BOLONYA NI PRECARIETAT, FORA EMPRESES I POLICIA DE LA UNIVERSITAT!

  Carme
  catalansreaccionem.wordpress.com

 12. 12 jbaiguade Desembre 27, 2008 a les 12:44 pm

  el que no entenc és el punt de la “assistència obligatoria”. Com lliga això amb la educació a distància? (tipus UOC). La UOC ja té diversos graus adaptats a Bolonya…

  Respecte que el mètode docent es basi en ensenyar competències… ho veig lògic i positiu. Estem en un món cada cop més competitiu… i necessitem aprendre coses pràctiques. Crec que això forçarà la renovació dels continguts docents més que fins ara…

  Respecte la privatització… no ho tinc clar… els antibolonya afirmen que el procés inclou una privatització… però les universitats ho neguen… no s’entèn aquesta contradicció…

  Sincerament… hauré de llegir molt per veure una postura clara contra bolònia. El que m’estranyaria és que tots aquests estudiants que es manifesten en contra del procés hagin dedicat hores a documentar-se sobre el tema… (al menys la majoria)

  Gràcies per la info!

 13. 13 juli Desembre 27, 2008 a les 6:41 pm

  jbaiguade, efectivament si ho vols entendre be i de manera objectiva et caldra llegir molt ja que es un tema complex.

  Axio de l’assistencia obligatoria no ho posa en lloc, el que parla es de competencies i renovacio pedagogica i sembla que les universitats s’han posat d’acord amb que aixo implica assistencia obligatoria. La UOC el argument que fa es: “Bolonya implica centrar l’ensenyament en el treball de l’alumne reduint les hores presencials” pertant a la UOC fa molt que usem aquesta metodologia. Com pots veure no es mes que fer afirmacions de cara a la galeria per que el que diu es una obvietat. Quan es parla de graus “adaptats a bolonya” es que estan fets segons l’estructura del reial decret de graus i que han passat tot el proces de validacio que estableix la LOU.

  Ensenyar competencies ho podriem discutir, en el que segurament estarem d’acord es que aixo no ha de ser en detriment dels continguts com esta passant ara. Ho pots comprovar comparant els plans d’estudis vells amb els nous de la gran majoria de carreres. Hem d’adaptar la universitat a la competitivitat del mon i de les empreses o des de la universitat ens hem de plantejar si ens sembla be o no i si ho volem canviar o no?

  Respecta a la privatitzacio m’imagino que el que et pugui dir no servira de gaire ja que com dius uns diem una cosa i els altres la contraria. Per que ho comprovis tu mateix et recomano llegir, la lou i la LUC, les declaracions del circulo d’empressarios, el acord general de comerc de serveis…. pero per fer boca pots anar fent amb el preambul de la LUC on en un paragraf es cita explicitament.

  Anims, la informacio es poder per no ser manipulat i per tenir criteri propi. Pots trobar suport per documentar-te i apendre a l’assemblea de la teva facultat

 14. 14 Yan Liu Desembre 29, 2008 a les 12:36 pm

  Juli, os clasificáis y margináis vosotros mismos. Pensad más en el alumnado. Y menos mesianismo!

 15. 15 Aturem el procés! gener 4, 2009 a les 1:16 pm

  Les protestes contra Bolonya ja tenen fotolog!

  http://www.fotolog.com/noabolonya

  Links a videos, dossiers, informació vària… s’admeten suggeriments.

  Amunt les atxes!


 1. 1 L’Equip de Govern de la UAB perd els papers i anuncia efectivitat immediata sancions i expulsions « La repressió política a la UAB Retroenllaç en Desembre 21, 2008 a les 1:38 pm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
RSS Fil de RSS desconegut

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.

A %d bloguers els agrada això: