Comunicat de 17 de desembre / Comunicado de 17 de diciembre

Avui dia 17 de desembre del 2008 el Senyor Lluís Ferrer, rector en funcions de la Universitat Autònoma de Barcelona, en un Consell de govern celebrat a Barcelona i no al campus de Bellaterra, ha anunciat les resolucions definitives dels 28 expedients disciplinaris oberts.

 

Aquestes resolucions s’han concretat de la següent manera: 21 amonestacions públiques, 4 expulsions d’un any, una expulsió de 2 anys i una expulsió de 3 anys.

 

Avui es compleix un mes des de la primera ocupació de les Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, durant aquest mes les mobilitzacions estudiantils s’han incrementat materialitzant-se en 6 facultats ocupades: la Facultat de Lletres, la Facultat de Comunicació, la Facultat de Psicologia, la Facultat de Ciències de l’Educació i la Facultat de Ciències i Biociències a la UAB, a les que s’hi ha de sumar les ocupacions de la UB, UdL i UdG a part de les que s’estan realitzant a València, Illes Balears, Madrid, Sevilla, Zaragoza, etc.

 

Donat que les negociacions han romàs estancades durant les últimes setmanes, els estudiants van decidir desocupar les aules dilluns 15 de desembre com a gest significatiu de la voluntat de mantenir el diàleg i d’avançar a les negociacions. Per aquest motiu ens hem traslladat al Rectorat, perquè el nostre rector, era la única persona amb capacitat absoluta de resoldre aquests expedients. La seva resposta ha estat clara i contundent: l’expulsió de sis dels nostres companys i companyes.  

 

Tant el nou equip de Rectorat com l’actual en funcions, no han intentat un diàleg amb nosaltres, tot i saber la nostra voluntat negociadora des del principi de les mobilitzacions. Ara estem al Rectorat, ens tenen mes a prop que mai, però ja ho han demostrat, ells no dialoguen, ells no negocien, ells actuen.

 

És per això que des del comitè contra Bolonya s’exposa:

 

  1. L’expulsió de 6 companyes no serà el mitjà per a silenciar la veu del moviment estudiantil.
  2. Exigim que la Dcta. Anna Ripoll és pronunciï al respecte d’aquesta resolució després de les seves declaracions de mantenir obert el diàleg i la possibilitat de negociar.
  3. Exigim que la UAB respecti la veu dels estudiants que per majoria absoluta han donat la seva representació de les Assemblees d’Estudiants als Òrgans de Govern.
  4. Exigim la retirada immediata de tots els expedients i resolucions emeses per l’equip de Govern en funcions de la UAB.

 

Els estudiants tenim veu, fet que s’ha fet pales al llarg d’aquest mes de mobilitzacions continuades. I és per aquesta raó que demanem a tot l’estudiantat que aixequi la seva veu un cop més per denunciar la repressió que s’està patint a la comunitat estudiantil, i evitar la imposició, una vegada més, de l’aplicació de l’EEES.

____________________________________

Hoy día 17 de diciembre del 2008 el Señor Lluís Ferrer, rector en funciones de la Universitat Autònoma de Barcelona, en un Consejo de Gobierno celebrado en Barcelona y no en el campus de Bellaterra, ha anunciado las resoluciones definitivas de los 28 expedientes disciplinarios abiertos.

 

Estas resoluciones se han concretado de la siguiente manera: 21 amonestaciones públicas, 4 expulsiones de un año, una expulsión de 2 años y una expulsión de 3 años. Hoy se cumple un mes desde la primera ocupación de la Facultad de Ciencias Políticas y Sociología, durante este mes las movilizaciones estudiantiles se han incrementado materializándose en 6 facultades ocupadas: la Facultad de Letras, la Facultad de Comunicación, la Facultad de Psicología, la Facultad de Ciencias de la Educación y la Facultad de Ciencias y Biociencias de la UAB, a las que hay de sumar las ocupaciones de la UB, UDL y UDG, aparte de las que se están realizando en Valencia, Islas Baleares, Madrid, Sevilla, Zaragoza, etc.

 

Dado que las negociaciones han permanecido estancadas durante las últimas semanas, los estudiantes decidieron desocupar las aulas el pasado lunes 15 de diciembre como gesto significativo de la voluntad de mantener el diálogo y de adelantar las negociaciones. Por este motivo nos hemos trasladado al Rectorado, porque nuestro rector era la única persona con capacidad absoluta de resolver estos expedientes. Su respuesta ha sido clara y contundente: la expulsión de seis de nuestros compañeros y compañeras. Tanto el nuevo equipo de Rectorado como el actual en funciones no han intentado un diálogo con nosotros, aún sabiendo nuestra voluntad negociadora desde el principio de las movilizaciones. Ahora estamos al Rectorado, nos tienen más cerca que nunca, pero ya lo han demostrado, ellos no dialogan, ellos no negocian, ellos actúan.

 

Por eso es por lo que desde el Comité contra Bolonia se expone:

1. La expulsión de 6 compañeras no será el medio para silenciar la voz del movimiento estudiantil.

2. Exigimos que la Dra. Anna Ripoll se pronuncie al respecto de esta resolución tras sus declaraciones de mantener abierto el diálogo y la posibilidad de negociar.

3. Exigimos que la UAB respete la voz de los estudiantes que por mayoría absoluta han dado su representación de las Asambleas de Estudiantes a los Órganos de Gobierno.

4. Exigimos la retirada inmediata de todos los expedientes y resoluciones emitidas por el equipo de Gobierno en funciones de la UAB.

 

Los estudiantes tenemos voz, hecho que se ha evidenciado al largo de este mes de movilizaciones continuadas. Y es por esta razón que pedimos a todo el estudiantado que levante su voz una vez más para denunciar la represión que se está sufriendo en la comunidad estudiantil, y evitar la imposición, una vez más, de la aplicación del EEES.

 

 

 

 

 

Anuncis

1 Response to “Comunicat de 17 de desembre / Comunicado de 17 de diciembre”Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
RSS Fil de RSS desconegut

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Anuncis

%d bloggers like this: