La Facultat de Polítiques i Sociologia de la UAB segueix ocupada

Al llarg del dia s’han dut a terme diverses activitats alternatives per part de l’estudiantat


Durant el tercer dia de l’ocupació els estudiants, que han fet seves les aules de la Facultat de Polítiques i Sociologia de forma indefinida, segueixen realitzant de manera pacífica i alternativa: xerrades, debats, tallers, assemblees, etc. Continuen reclamant els tres punts que van plantejar al principi de l’ocupació. Aquests punts són: el reconeixement per part de UAB el dèficit pressupostari, que es retirin els 31 expedients i els 15 processos judicials, i que es pugui fer un referèndum legal i vinculant.

Respecte a aquests tres punts, la comissió de negociació ha estat parlant amb el Rectorat. S’ha començat a negociar el tema del referèndum perquè sigui legal, però no accepten la proposta de l’estudiantat de fer-lo vinculant. Pel que fa als expedients, l’Autònoma diu que fins que no acabi la instrucció no es podran retirar. I fent referència als processos judicials, la universitat ha retirat l’acusació inicial sobre danys materials però el procés segueix obert, i per tant, els estudiants creuen que no ha proposat cap solució real. L’equip directiu de l’Autònoma també ha reconegut el dèficit actual de 20 milions d’euros, però no ha acceptat que això comporta privatització, externalització dels serveis, etc.


Activitats del tercer dia d’ocupació


Una de les activitats que han realitzat avui les estudiants ha estat una cercavila que ha començat a la Plaça Cívica, ha seguit cap a la Facultat de Comunicació, Dret i ha acabat a la Facultat de Lletres. Al mateix temps, un grup d’estudiants ha decidit fer una performance que ha recorregut diverses facultats del campus i que ha animat a l’estudiantat passiu a plantejar-se la problemàtica de Bolonya durant una setmana de lluita. Així mateix, s’han realitzat passaclasses informatius sobre els nous plans d’estudi i hi ha hagut diversos punts d’informació on tothom ha pogut aclarir dubtes sobre l’ocupació i Bolonya.


L’estudiantat que ha ocupat aquesta facultat ha deixat clar altre cop el caràcter democràtic i de diàleg de l’acció. I també la demanda d’una educació pública i de qualitat enfront un pla que creuen que amenaça directament aquests dos requisits bàsics.

Cal destacar també que estudiants d’altres universitats com la Universitat de València – on fa més de 30 dies que les estudiants ocupen espais de les seves facultats –, la Universitat de Granada, la de Santiago de Compostela i de Grècia i Alemanya han vingut expressament a l’Autònoma per explicar la problemàtica del seu entorn universitari que, igual que a la UAB, està directament relacionat amb els conflictes estudiantils i el Pla de Bolonya.


Finalment, les Assemblees animen als estudiants de l’Autònoma i altres Universitats a fer vaga i a participar a la manifestació de demà
(20-N) que s’iniciarà a la Plaça Universitat a les 12h. del migdia. Aquesta convocatòria ha estat organitzada per la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE), que agrupa les assemblees de totes les Universitats de Barcelona i rodalia.


Anuncis

1 Response to “La Facultat de Polítiques i Sociologia de la UAB segueix ocupada”


 1. 1 UNo Novembre 20, 2008 a les 2:32 pm

  heu vist el telenotícies??
  No us el perdeu si heu anat a la mani, es escandalosament parcial, un exemple perfecte de MANIPULACIÓ INFORMATIVA!

  TV3que es el que he vist jo:

  – el video COMENÇA ensenyant les CÀRREGUES policials que s’han fet (3?). rEsultat –> 3 mossos ferits
  aldarulls
  (PENSEU QUE EL QUE APAREIX PRIMER D’UNA NOTÍCIA (TITULAR)ES EL QUE RECORDEN EL 80% DELS ESPECTADORS)

  Es dedica més temps als aldarulls que han durat 10 minuts, que a la MANIFESTACIÓ COMPLETAMENT PACÍFICA QUE HAN DUT A TERME ELS ESTUDIANTS.

  S’HA OCUPAT EL RECTORAT DE LA UB SENSE TRENCAR RES!!!
  ¿PERQUÈ NO HO DIUEN AIXÒ?

  LA IMPRESIÓ QUE S’EMPORTA L’ESPECTADOR ÉS TOTALMENT NEGATIVA

  CAL INFORMAR A TOTA LA OPINÓ PÚBLICA DE LA REALITAT A LES FACULTATS OCUPADES DE TOTA ESPANYA, I DE LES MENTIDES QUE S’ESTÀN DIENT.

  un espectador desenganyat


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
RSS Fil de RSS desconegut

 • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Anuncis

%d bloggers like this: