<!– @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } –>

    PER QUÈ OCUPAR UNA FACULTAT?

El passat dilluns 17 de juny, l’Assemblea de Polítiques i Sociologia, la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) van ocupar la Facultat de Polítiques i Sociologia per obrir un espai de debat i diàleg a la nostra universitat.

El curs passat l’assemblea ja va estar treballant en una nova línia de participació de l’estudiantat de la nostra facultat, es va organitzar un referèndum el 27 de maig, es va crear una pàgina web per difondre la informació necessària (www.apsuab.wordpress.com) i es varen fer un seguit d’activitats de formació per les estudiants. Però quina va ser la resposta? Cas omís.

Clares proves d’això són la falta d’informació que hi ha amb diversos aspectes del nou Pla d’estudis i de l’aplicació del pla Bolonya: quant pujaran les taxes? Què passarà amb la segona convocatòria? S’acabarà el sistema de beques? Què vol dir que les empreses entren a la universitat? Quina és la situació econòmica de la UAB? Com afectarà el dèficit actual de 20 milions d’€ en l’aplicació del Pla Bolonya?

És per això i per moltes coses més que el passat dilluns la comunitat estudiantil va ocupar la facultat per crear un espai de formació, debat i pensament crític entre tota la comunitat universitària: estudiants, professores, becaries i PAS. És per això que l’assamblea de Lletres ha decidit també extendre l’ocupació a la seva facultat a partir del dilluns 24 de novembre.

I des de les Assemblees fem una crida a tota la comunitat universitària a acostar-se a les facultats ocupades, participar en els debats i xerrades, així com assistir a la corresponent assemblea de facultat per seguir amb noves ocupacions de facultat. Estem convençuts doncs, que aquesta serà la única manera de formar-nos respecte el plà i construir així un moviment estudiantil a totes les universitats que permeti la paralització dels plans pilots i l’obertura d’un procés de diàleg real per acabar amb aquest procés de mercantilització de la universitat.

I DEMÀ DIJOUS: VAGA ESTUDIANTIL I MANIFESTACIÓ

(a les 12 h. plaça Universitat)

Aquestes mobilitzacions són a nivell europeu. A Grècia, després de mesos d’ocupacions de facultat van aconseguir parar el pla bolonya i avui tenen una universitat gratuita i independent dels interessos empresarials. A Itàlia, davant del decret que inclou l’acomiadament de 130 mil professores i administratius i la reducció dels fons en més de vuit mil milions d’euros, ja porten setmanes d’ocupacions a la majoria d’universitats fent manifestacions de més de 2 milions de persones. Tot això, a banda de les ocupacions i tancaments que s’estan duent a terme a tot l’Estat Espanyol i els Països Catalans: València, Sevilla, Córdova, Càdiz, Madrid, UB de Barcelona, etc.

    -Webs d’informació del moviment estudiantil:

http://cafuab.wordpress.com (web de coordinadora d’assemblees de facultat i links a les assemblees de cada facultat)

http://especialbolonya.wordpress.com (informació sobre el pla Bolonya)

-Webs de contrainformació sobre altres ocupacions a universitats de l’Estat Espanyol

www.lahaine.org

www.kaosenlared.org

http://barcelona.indymedia.org

Anuncis

0 Responses to “”  1. Feu un comentari

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
RSS Fil de RSS desconegut

  • S'ha produït un error; probablement el canal ha deixat de funcionar. Torneu-ho a provar d'aquí una estona.
Anuncis

%d bloggers like this: